Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken (ook wel zware deken of borgingsdeken genoemd) geeft een gelijkmatige druk op het lichaam en is hierdoor voor vele doeleinden toepasbaar. Het werkt kalmerend en geeft weer nieuwe frisse energie. Deskundigen op het gebied van fysiotherapie en ergotherapie adviseren verzwaringsdekens voor talloze aandoeningen waaronder hyperactiviteit en autisme.

 

De zware dekens zorgen voor een diepe sensitiviteit in het lichaam en hebben daarmee een gunstig effect op het gevoel van eigen spieren en zenuwen. De beleving van het eigen lichaam wordt met de dekens positief beïnvloed.

 

Het is ook mogelijk om een verzwaringsdeken te huren (zie onderaan deze pagina) . Of lees het artikel over waarom een verzwaringsdeken helpt bij slaapproblemen. Er zijn ook wetenschappelijke onderzoeken naar het effect van een verzwaringsdeken gedaan. 

 

Assortiment

Type verzwaringsdeken Afmeting Gewicht
junior 70x120 cm 7 kg
junior plus 120x150 cm 8 kg
senior extra light 140x200 cm 5 kg
senior light 140x200 cm 10 kg
senior 140x200 cm 16 kg

Wil je een deken op maat met afmetingen of een gewicht wat niet standaard in het assortiment zit? Neem dan contact op. Dan nemen we de mogelijkheden door.

Een deken op maat kan niet worden geruild of geretourneerd.

 

 

De verzwaringsdeken is verdeeld in dichtgenaaide vakjes die gevuld zijn met kunststof korrels. Deze vulling zorgt er voor dat de deken zich goed naar het lichaam vormt en daardoor een gelijkmatige druk geeft. De deken is zeer geschikt wanneer je diepe druk nodig hebt en kan gebruikt worden om te helpen beter (in) te slapen, om overdag tot rust te komen of binnen de therapie.

 

De deken kan worden gemaakt met een rits erin, zodat de deken deelbaar is. Handig bij het wassen van met name de zwaardere dekens of om bijvoorbeeld een klein deel als deken voor op de bank (senior modellen) of als schootkussen (junior modellen) te gebruiken.

 

De deken mag gewassen worden op 30 graden. Niet in de droger.

 

Blijkt na aankoop dat je toch een ander formaat of gewicht deken nodig hebt? Geen probleem, je kunt de deken altijd omruilen.

Verzwaringsdeken kopen

 

Kies hieronder het gewenste type deken. Wil je een ander formaat of gewicht? Neem dan contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

€ 120,00

 • 7 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Verzwaringsdeken huren

Bij De Naaitafel zijn verzwaringsdekens te huur die zijn gevuld met kunststof granulaat korrels. Hierdoor is de deken te wassen.

 

 

De minimale huurperiode is 2 maanden. Daarna kan telkens voor een nieuwe periode van 1 maand automatisch worden verlengd. Voor de deken wordt een borg gevraagd.

 

 

Type verzwaringsdeken Huur per maand Borg Verzendkosten* Overnamebedrag
junior €15,95 €35,00 €6,95* €148,50
junior deelbaar €15,95 €35,00 €6,95* €170,50
junior plus €22,95 €42,50 €12,95* €160,00
junior plus deelbaar €22,95 €42,50 €12,95* €187,50
senior extra light €28,95 €50,00 €6,95* €203,00
senior extra light deelbaar €28,95 €50,00 €6,95* €231,00
senior light €28,95 €50,00 €12,95* €214,50
senior light deelbaar €28,95 €50,00 €12,95* €242,00
senior €28,95 €50,00 €12,95* €225,50
senior deelbaar €28,95 €50,00 €12,95* €253,00

* Verzendkosten zijn voor zendingen naar adressen in Nederland. Naar andere landen gelden andere verzendkosten. 

 

 

Na de huuraanvraag via onderstaand huurformulier, ontvangt u een factuur voor de eerste periode van twee maanden.

We verzenden de deken en zodra u deze in ontvangst heeft genomen start de huurperiode. Na elke periode ontvangt u een nieuwe factuur en betaalt u opnieuw voor de nieuwe periode.

Voorbeeld: Ontvangt u de deken op 18 april, dan loopt de eerste huurperiode (2 maanden) tot en met 17 juni. Daarna kan automatisch verlengd worden tot en met 17 juli, 17 augustus, enz. U huurt de deken zolang als dat u wilt. Opzeggen van de huur dient per e-mail of schriftelijk te gebeuren 5 werkdagen vóór het einde van de betreffende huurtermijn.

 

Blijkt na ontvangst dat je toch een ander formaat of gewicht deken nodig hebt? Geen probleem, je kunt de deken altijd omruilen.

 

Zodra het totaal van de huurtermijnen en de borg het overnamebedrag van de verzwaringsdeken bereikt heeft, betaalt u geen huur meer en is de deken van u.

 

Zodra u de huur wil stopzetten, stuurt u minimaal 5 werkdagen voor het einde van de betreffende huurtermijn een e-mail met aankondiging van de huurbeëindiging, en stuurt u de verzwaringsdeken "gereinigd, onbeschadigd en goed verpakt" retour naar ons adres: De Naaitafel, Staccatostraat 33, 5245 AD Rosmalen. Let op: de deken moet vóór of uiterlijk op de laatste dag van de huurperiode bij ons binnen zijn, omdat anders een nieuwe maand huur in gaat en in rekening zal worden gebracht (en eventueel met de borg zal worden verrekend). Doe in de doos een brief met daarop uw naam, zodat we weten dat de deken van u afkomstig is.

Zodra de deken door ons is ontvangen, bent u geen huur meer verschuldigd en ontvangt u de betaalde borg retour, mits de deken schoon, onbeschadigd of anderszins ongeschonden door ons is ontvangen.

 

Wilt u een verzwaringsdeken huren? Vul dan onderstaand huurformulier in. Lees de huurvoorwaarden onderaan deze pagina.

 

Huurformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Download
HUURVOORWAARDEN VERZWARINGSDEKEN.pdf
Adobe Acrobat document 490.5 KB

Zelf een verzwaringsdeken maken?

Ben je handig met de naaimachine, wil je zelf een verzwaringsdeken maken en ben je op zoek naar de kunststof korrels waarmee je de deken vult? Neem dan contact op, want je kunt deze korrels bij ons kopen.

Laat een review achter

Commentaren: 9
 • #9

  Vivian Heldoorn (dinsdag, 05 september 2017 20:43)

  Wat een super snelle service! En dat terwijl de zomervakantie nog bezig was.
  Ik ben al jaren een onrustige slaper. Ik draai veel en slaap altijd onder bergen dekens. Iets wat met warme temperaturen niet fijn is. Plus dat halverwege de nacht de helft van de dekens op de grond lag.
  ik ben nu 32 en voor het eerst sinds tijden slaap ik heerlijk. Natuurlijk nog wel eens een onrustige nacht maar het is ook even wennen. Mijn vriend heeft geen last van de deken (erg weinig geluid tijdens het bewegen)
  De eerste ochtend na gebruik wilde ik eigenlijk niet opstaan :)

  Ook het 'kopen na huren' is erg prettig als je bestedingsruimte niet groot is. Ik ben wel meteen voor de deelbare optie gegaan zodat wassen van een volwassen deken kan. Last van de rits heb ik niet.

 • #8

  Marleen @De Naaitafel (maandag, 20 februari 2017 12:19)

  Beste Toos,
  Stuur me anders een mail op info@denaaitafel.nl. Dan geef ik je de prijs door.
  Groet, Marleen

 • #7

  Toos Van de kolk (zaterdag, 18 februari 2017 09:42)

  Wat is de prijs voor de korrels , die u gebruikt voor jet maken van de kleinste deken
  Mvgr.
  Toos van de Kolk

 • #6

  Thamara Schouten (woensdag, 01 juni 2016 16:04)

  Hallo,
  Wat een onwijs goede service en afhandeling!
  Ik bel op omdat ik een fout heb gemaakt met de datum van ingang en Marleen helpt me perfect! Vervolgens krijg ik supersnel de deken. Zowel de telefonische afhandeling en de afhandeling per email is snel en professioneel.
  De optie om een deken te huren vind ik echt super. Op deze manier kan ik ondervinden of het geschikt is voor me en zo ja dan kan ik het in termijnen betalen.
  Marleen ga inderdaad zo door! Hier maak je heel veel mensen blij mee.

  Ik ben in ieder geval verliefd op mijn deken

 • #5

  Marc Arts (donderdag, 28 januari 2016 10:58)

  Wauw, hadden alle website maar zo''n goede service en afhandeling!! Verzwaringsdeken dezelfde dag nog verzonden en vriendelijk afhandeling via telefoon en email.
  De deken zelf oogt en voelt kwalitatief erg degelijk.
  Ook de optie met huren/in termijnen betalen vind ik erg prettig. Zeker een aanrader deze website. Ga zo door Marleen!!

 • #4

  Annette Weers (donderdag, 21 januari 2016 16:42)

  Marleen heeft een geweldige mooie verzwaringsdeken voor me gemaakt. Voor de service en levertijd krijgt ze van mij een 10!

 • #3

  sylvia (zaterdag, 14 november 2015 10:36)

  ik was op zoek naar een zwaartedeken voor onze 2 gehandicapte kinderen zodat ze wat rustiger konden slapen, maar schrok enorm van de prijzen.
  gelukkig kwam ik snel op de site van marleen terecht en zag de mogelijkheid tot huren.
  snelle service, goede duidelijke afspraken en de deken was onderweg.
  helaas was de standaard deken te zwaar en na vriendelijk telefonisch overleg werd er een nieuwe deken voor ze gemaakt met het gewenste gewicht.
  wederom snelle verzending en nog voor de gehuurde deken weer retour was, hadden we de aangepaste deken al weer in huis.
  top marleen !!!!!!!!!!!!!!!!!! ga zo door met "de naaitafel"
  groetjes sylvia

 • #2

  Sam (vrijdag, 16 oktober 2015 12:17)

  Ik heb een deken op maat besteld, wat heel vlot verliep. Ik kreeg zeer snel (en vriendelijk) antwoord, en een snelle levering. De deken zelf is uitstekend en precies waar ik om gevraagd had. De druk is heel gelijk verdeeld en helpt me te ontspannen en verlaagt mijn stress. De stof waaruit het gemaakt is is ook aangenaam, niet te ruw maar toch stevig.

 • #1

  Anne (vrijdag, 27 maart 2015 10:52)

  Ik heb na lang zoeken op diverse website's een verzwaringsdeken op denaaitafel.nl besteld.
  Ik ben heel erg tevreden over de service en verzending maar bovenal over de werking van de deken. Ik voel me kalmer en rustiger en slaap beter en dieper.
  Aanrader!!